Hvordan har mennesket utviklet selvbevissthet? Hva vil det kreves for en maskin å gjøre det samme?

Nevrale nettverk er ikke veien til selvbevisst AI

Hvordan har mennesket utviklet selvbevissthet? Hva vil det kreves for en maskin å gjøre det samme?

Hva kan en maskin gjøre med viktige menneskelige verdier som følelser, verdier og sosialt fellesskap?

Nevrale nettverk er eksepsjonelle prediksjonsmaskiner. Det matematiske maskineriet er trivielt, modulært og skalerbart, nesten sjokkerende effektivt.

Så langt overgår disse algoritmene for det meste alle andre læringsalgoritmer under passende forhold (rikdom på data, overvåket læring og stabilitet), men det er ikke veien til bevisste maskiner, skriver Avi Patchava i denne interessante refleksjonen.

Og det skal vi kanskje være glade for, enn så lenge?

LES: IT’S TIME WE UNDERSTAND THE ROLE OF EMOTIONS AND VALUES

FØLG AI-TOPPENE

Om du vil holde deg oppdatert på utviklingen som skjer innen kunstig intelligens, anbefaler jeg deg også å følge AI-toppene.

Se også min artikkel om AI-trender og kunstig intelligens i 2020 og min samling av de beste artiklene om kunstig intelligens i 2020.

DIGITAL TRANSFORMASJON

Sjekk gjerne også min leseliste for digital transformasjon. Der ser du bøker jeg har lest som jeg anbefaler. Du finner også et forslag til et opplæringsprogram og noen kilder til hvordan jeg selv holder meg oppdatert.

Picture of Jan Sollid Storehaug

Jan Sollid Storehaug

Ser du etter en foredragsholder til ditt arrangement? Ring meg gjerne på 97512077 eller finn tid som passer for et nettmøte direkte i min kalender. Ved siden av å holde foredrag er jeg daglig leder av Tenk Digitalt AS der vi jobber med digital markedsføring, bedriftsutvikling og integrering av nye teknologier som kan gi din virksomhet et konkurransefortrinn i sin bransje.

Slik lykkes du bedre med dine foredrag

Finn ut om Jan Sollid Storehaug er ledig for ditt arrangement

Helseteknologi står frem som vinner etter pandemien

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

SISTE POSTER

Book et nettmøte for å diskutere ditt arrangement

HJELP MEG DELE DENNE ARTIKKELEN